FinClub -club online de educație financiară pentru liceeni.

FinClub

Autoritatea de Supraveghere Financiarã, Banca Naționalã a României,  Ministerul Finanțelor Publice și Asociația Românã a Bãncilor lanseazã în parteneriat FinClub, un program de educație financiarã destinat elevilor de liceu din clasele X-XII, pasionați de piața financiarã.

Derulat sub auspiciile Acordului de Colaborare privind Educația Financiarã, programul presupune crearea unui club de educație financiarã a cãrui activitate se va desfãșura sub forma unor întâlniri online bilunare.

Tematica întâlnirilor va acoperi subiecte ce țin de cunoașterea și aprofundarea noțiunilor și conceptelor financiare.

FinClub va permite în primul an participarea a 100 de  elevi din toatã țara, iar întâlnirile se vor organiza în perioada 1 septembrie 2020  – 1 iunie 2021.

FinClub- înscrieri

Se vor face online, în intervalul 3 august 2020 – 24 august 2020.

Formularul de înscriere și Regulamentul clubului pot fi gãsite accesând link-ul https://asfromania.ro/edu/fin-club/, precum și pe pagina de Facebook a Autoritãții de Supraveghere Financiarã.

FinClub – invitați

În cadrul întâlnirilor vor participa invitați, lectori, profesori, traineri, reprezentanți ai piețelor financiare, reprezentanți ai diferitelor sectoare economice, persoane cu diferite specializãri profesionale.

Educația financiarã ocupã un loc strategic pe agenda instituțiilor semnatare ale Acordului de Colaborare.

Considerãm cã sunt necesare acțiuni concertate pentru îmbunãtãțirea nivelului de educație financiarã în rândul românilor printr-un efort coordonat la nivel național, care va asigura atingerea principalelor obiective strategice de îmbunãtãțire a bunãstãrii financiare. Acordul de  Colaborare încheiat de cele patru instituții vizeazã realizarea de activitãți comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiarã (SNEF).