Festivalul internațional de șah LIONS

shutterstock_17902729Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca este gazda Festivalului international de șah LIONS 2014, ediția a V-a.

CCS este partener la acest eveniment deosebit și sprijină activitățile instructive și educative, care sunt adresate cu precădere tinerilor și studenților din Cluj-Napoca.

Datorită premiilor atractive și a bunei organizări, festivalul atrage an de an un număr de 70-90 de participanți din Cluj-Napoca și alte centre șahiste din țară. Anul acesta sunt înscriși 80 de participanți, printre care vor fi prezenți, pe lângă clujeni, jucători din Turda, Alba Iulia, Satu Mare, Odorheiu Secuiesc, Arad, Oradea, Sighetu Marmației, Cugir, Bistrița, Suceava. Festivalul se află sub egida Federației Române de Șah (FRS) și a Federației Internaționale de Șah (FIDE), rezultatele raportându-se acestora pentru calculul rating-urilor noi obținute de participanți. Structura festivalului constă în 3 concursuri separate, pe grupe de vârstă (sub 8 ani, sub 10 ani, sub 18 ani). Se joacă cu ceas de control, timpul de gândire fiind de 90 de minute/partidă/jucător pentru grupa de 18 ani, și 60 de minute pentru celelalte două grupe. Programul este următorul: joi 3 iulie ora 15.00 – primirea participanților și ședința tehnică, ora 16.00 – deschiderea oficială a concursului; partide: joi orele 16.00-20.00, vineri orele 15.00-21.00, sâmbătă 9.00-14.00, și 16.00-21.00, duminică 9.00-15.00; premierea duminică ora 15:30.

Domnul Director Flavius Milășan, a declarat la deschiderea acestui festival, că va fi neîncetat un promotor al actului cultural-educațional, și va încerca să atragă și alte organizații și instituții, care au ca principal obiectiv organizarea de evenimente de bună calitate, care să suscite interesul unui public elevat și instruit, așa cum este publicul clujean. Deasemenea, a felicitat organizatorii, participanții și părinții însoțitori pentru această inițiativă menită să modeleze caracterul tinerilor jucători, și să-i pregătească pentru viitoarele competiții care îi așteaptă în viață, șahul – ”sportul minții”, fiind un bun antrenament.