sâmbătă, aprilie 20, 2024

Exclusiv: Quatro Eco Salub duce gunoiul la Salprest Rampă? Iată care sunt datoriile firmei și câți bani trebuie să recupereze

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

gunoi
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Vineri, 23 septembrie 2016, a avut loc o nouă întrunire a AGA SC Quatro Eco Salub SRL. Așa cum a promis noul director general, Florin Otrocol, le-a prezentat asociaților situația firmei. S-ar părea că după niște negocieri, Quatro Eco Salub a obținut o păsuire din partea celor de la Salprest Rampă cu toate că datoriile au rămas. Așa că, gunoiul este dus din nou, la Salprest Rampă. 

Conform unuia dintre primari, reprezentant al unei Primării asociate, datoriile pe care Quatro Eco Salub trebuie să le adune s-au acumulat iar vina cea mai mare o poartă firma și administrația publică locală. Împreună, cele două entități au toate pârghiile legale, dar nu au făcut mare lucru.

Unde erai tu, Florin Otrocol când Floreștiul avea atâta nevoie de tine?

Mai în glumă, mai în serios domnul Otrocol era ocupat în Primăria Florești la departamentul de fonduri europene. Dar iată cum din vinovați, Primăria Florești și Quatro Eco Salub devin eroii comunei fără alerte.

Deși Quatro Eco Salub nu și-a achitat datoria la Salprest Rampă astăzi, duce gunoiul la această rampă. Vă reamintim că datoria la rampă este de peste 400.000 lei.

Nu au plătit datoria dar au avut negocieri și le-a lăsat din preț. Datoria este încă. Și-au luat probabil angajamentul că vor plăti. Noi am pus de la buget 4.500 lei acum 2-3 luni ca să salvăm. Am zis că să salvăm pe moment, a mai dat Căpușu Mare bani. Răcătău și Florești nu au dat. Ei au pretenții să le dăm și salubrizarea stradală și deszăpeziri din comuna noastră (n.red. contractarea serviciilor), dar noi avem mașinile noastre avem tot și ne descurcăm doar pentru adunarea gunoaielor avem nevoie, a declarat pentru Cluj24h.ro, Dumitru Sfârlea- primarul comunei Gilău.

Cu toate acestea, probleme cu ridicarea gunoiului există și la Gilău, conform primarului se ridică gunoiul o dată la 3 săptămâni chiar și o lună. Din fericire pentru ei, s-au descurcat pe alte planuri și n-a fost necesar să aștepte după Quatro Eco Salub.

Însă nu știm de ce ar vrea Quatro Eco Salub contractarea serviciilor de deszăpezire și salubrizare stradală. Nu de alta, dar se pare că deocamdată, domnul director general, nu vorbește despre subcontractări, dar mai ales despre banii pe care îi plătesc către aceștia.

Nu este singurul primar (al uneia dintre cele 4 comune asociate în firmă) care s-a descurcat și n-a așteptat să intre firma în colaps financiar.

Primarul din Căpușu Mare, Iancu Gheorghe ne-a explicat ce face el ca să nu stea la mila firmei să îi ridice gunoiul din comună.

20.000 de locuitori era numărul minim de locuitori pentru ca firma să fie finanțată prin fonduri europene. De asta ne-am asociat 4 comune. Ulterior la Florești a crescut numărul de locuitori Quatro Eco Salub nu a mai putut să asigure servicii de calitate. Am anticipat asta și pentru că ei nu s-au mai dotat cu mașini noi, au pornit cu 3 mașini, acum nu știu exact am înțeles că au 4 și 2 închiriate. Noi (n.red. Primăria Căpușu Mare) am achiziționat o mașină cu care colectăm gunoaiele din comună, le descărcăm la Salprest Rampă. Deci cu o mașină nu avem ce să lucrăm mai mult de două zile pe săptămână. După 3 luni în cele 9 sate am adunat tot ce se putea, ce aveau oamenii pe lângă gospodării, tot și a fost sub 20 de tone. Am cumpărat saci menajeri pentru colectarea selectivă și începem colectarea selectivă. Nu, pentru salubrizare stradală și deszăpezire nu avem contract cu Quatro Eco Salub pentru că avem două firme Agromec Dumbrava pe o zonă și am lucrat și cu, composesoratul Agârbiciu care are un tractor cu lamă. Lucrurile cu cât sunt mai simple cu atât funcționează mai bine. La noi Quatro Eco Salub nu face nimic. Avem mașina noastră, șoferul și manipulanții care lucrează pe mașină și adună gunoaiele sunt angajați ai Quatro Eco Salub dar cheltuielile de salarizare și contabilitate le suportăm noi. În 2015 când și la noi ridica gunoiul SC Quatro Eco Salub ne spuneau că adună cam 100 de tone pe lună de gunoi, dar acum că avem mașina noastră am observat că adunăm cam 25 de tone pe lună. Nu se poate să primești o fimă la cheie cum se spune, nouă nouță, pe fonduri europene, cu mașini și tot ce trebuie și să cadă în faliment. E prost managementul, a declarat pentru Cluj24h.ro, primarul comunei Căpușu Mare.

De menționat că primarul comunei Măguri Răcătău nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere până la momentul redactării articolului, dar dacă și Primăria condusă de dânsul a găsit soluții astfel încât să nu aibă problemele comunei Florești, atunci lucrurile sunt cât se poate de clare.

Desigur, suntem cu toții de acord că celelalte comune adunate, ca număr de locuitori nu ajung la numărul de locuitori ai comunei Florești. Dar asta ne face din nou, să ne întrebăm de ce Quatro Eco Salub și Primaria comunei Florești nu au intervenit în adunarea banilor de la datornici, acolo unde nu existau contracte de salubrizare cei care beneficiau de serviciu n-au fost sancționați și nici obligați să încheie un contract și așa mai departe.

Primarul comunei se lăuda pe facebook că firma de salubrizare face treabă serioasă, doar că floreștenii l-au cam prins cu mâța-n sac. 

salubrizare sulea

salubrizare comentarii

salubrizare comentarii 1

Situația datoriilor prezentată în fața AGA SC Quatro Eco Salub SRL.

Conform documentelor primite de către primarii asociați în firmă, Quatro Eco Salub are datorii pe lângă cele de la rampă și pentru TVA, impozite, CAS- angajați și angajatori, fond de accidente, concedii de boală, somaje, fond de garantare, etc în total 150.578 lei. La acestea se mai adaugă datorii la furnizori de 978.068,32 RON. Situația datoriilor firmei la 30 iunie 2016 are un total de 1.128.646.

În ce privește suma pe care firma trebuie să o recupereze de la datornici, aceasta se ridică la un total de peste 1 milion de lei (1.661.000). Situația a fost actualizată la 20 septembrie 2016.

Comuna Floresti 

Persoane fizice: 119.843 lei

Persoane juridice: 178.848 lei

Asociații de proprietari: 246.169 lei

TOTAL 544.860 lei

Comuna Gilău

Persoane fizice: 95.198 lei

Persoane juridice: 64.722 lei

Asociații de proprietari: 32.228 lei

Total: 192.148

Comuna Căpușu Mare

Persoane fizice: 54.319 lei

Persoane juruduce: 10.466 lei

Asociații de propetari: 0 lei

Total: 64.785

Comuna Măguri Răcătău

Persoane fizice: 14.439 lei

Persoane juridice: 15.321

Asocații de proprietari: 0 lei

Total 29.760

Întreabrea care se pune și pe bună dreptate, este ce au făcut până acum?

De ce nu s-au putut purta negocieri la Salprest Rampă și până acum?

Rămâne de văzut pe parcurs, cum scoate cămașa firma de salubrizare. Cum își achită datoriile dar mai ales, cum își plătește închirierile de mașini care sunt tot mai multe și de ce nu? Subcontractările de care alte comune nu au avut nevoie.

UPDATE: Până la acest moment, nici reprezentanții SAlprest nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere.

Citește și:

Floreșteni, nu vă mai lăsați mințiți! La utlimul control, Curtea de Conturi a scos la iveală nereguli la Quatro Eco Salub.

AGA „Quatro Eco Salub” SRL a decis: Baica nu este demisă dar va fi adus încă un director. Află despre cine este vorba.

 

 

 

Articole Noi