ETHNOLOGIA GALACTICA 2018: O EXPOZIȚIE A RECORDURILOR

Locație: Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21
Perioada: 29 mai – 3 iunie
Orar: 29 mai – 2 iunie orele 11.00. – 19.00.
3 iunie – orele 10.00. – 17.00.
Preț bilet – 4 lei.

 

afis lego 2018Asociația Brickenburg, care împlinește în acest an 10 ani de activitate, și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează în perioada 29 mai – 3 iunie, cea de a VII-a ediție a expoziției Ethnologia Galactica. Expoziția va fi deschisă la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei de pe str. Memorandumului nr. 21, zilnic între orele 11-19, cu excepția zilei de duminică, 3 iunie, când orele de vizitare vor fi 10-17.

Devenită un reper important pe plan european pentru toți pasionații de LEGO®, expoziția anuală Ethnologia Galactica este rezultatul excelentei colaborări dintre Asociația Brickenburg și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, inițiată în urmă cu 7 ani. De atunci, expoziția Ethnologia Galactica a atras peste 35.000 de vizitatori.

În acest an, expoziția Ethnologia Galactica reunește, în premieră, 9 cluburi participante (RLUG = Recognized LEGO® User Groups), reprezentând 7 țări europene: România, Croația, Elveția, Italia, Marea Britanie, Serbia și Ungaria.

8

România și Serbia sunt reprezentate de câte două organizații (Asociația Brickenburg și Ro LUG, respectiv Skockani și RLUG Kolege), celelalte cinci țări participante fiind reprezentate de câte o singură organizație:SwissLUG (Elveția), Kockice (Croația), ItLUG (Italia), Northern Brickworks (Marea Britanie), Kockajáték Club LUG (Ungaria).

9Construcțiile și instalațiile alcătuite din milioane de cărămizi Lego se întind pe o suprafață de aproape 200 de metri pătrați, propunând o tematică foarte variată, reconstruind lumi imaginare care ilustrează cele mai variate teme inspirate din mitologie, science fiction, istorie și patrimoniu cultural european.

6

Fiecare zi a evenimentului va fi marcată de momente speciale, iar deja cunoscutele competiții si activități interactive își așteaptă participanții.
Preț bilet: 4 lei, indiferent de vârstă.

41