Elevii Şcolii Gimnaziale „Horea” Cluj- Napoca participa si in acest an la proiectul internaţional „Porţi verzi – Porţi secuieşti”

elevi 1Câştigători ai Medaliei de Aur la ediţia de anul trecut a proiectului internaţional „Porţi verzi – Porţi secuieşti”, elevii Şcolii Gimnaziale „Horea” Cluj-Napoca participă şi în acest an, de data aceasta la secţiunea „Colinde şi obiceiuri de Crăciun”.

Dacă la ediţia precedentă au făcut dovada unor ecologişti serioşi, acum reuşesc să ne convingă de dragostea pe care o poartă colindei tradiţionale româneşti. Ȋmbrăcaţi în costume populare autentice, scoase din cufărul bunicilor, micii colindători au susţinut pe parcursul lunii decembrie câteva concerte pentru comunitatea clujeană.

Alegerea repertoriului a întrunit aprecierea publicului, deşi colindele prezentate au fost mai puţin cunoscute dar nu mai puţin valoroase. Aplauzele la scenă deschisă au confirmat pregătirea serioasă a elevilor clujeni, pregătire care s-a facut în afara orelor de curs, necesitând astfel un efort suplimentar din partea lor.

elevielevi 2

Proiectul se află acum în faza finală, urmând a se trimite juriului internaţional jurnalul de proiect în vederea evaluării sale.

Le urăm succes reprezentanţilor Şcolii Gimnaziale „Horea”!