După “lecția” ministrului Educației, Nasra la test: “Copii şi navetiştii din comuna Aiton nu mai au un mijloc de transport în comun”

Foto: www.facebook.com

Foto: www.facebook.com

Liderul PSD Cluj, Horia Nasra îi solicită lui “Emil Boc să nu mai conducă la fără frecvenţă Asociaţia Metropolitană de Transport şi să accepte calitatea de membru a comunelor limitrofe Clujului” pentru  a-i ajuta pe copiii de la Aiton care de șase luni nu mai au transport în comun pentru a se depasa la Cluj-Napoca. 

S-ar părea că Nasra a învățat “lecția predată” de Ministrul Educației Liviu Pop și a înțeles când se scrie “copii” sau “copiii”, astfel că în comunicatul transmis astăzi a cam dat cu “bățu-n baltă” la acest capitol.

Deputatul de Cluj îi cere lui Emil Boc să rezolve problema copiilor de la Aiton care de șase luni se confruntă cu  “o gravă problemă de mobilitate: nu mai au un mijloc de transport în comun, cu care să se deplaseze către Cluj-Napoca (5 km), după ce societatea care opera traseul Cluj-Napoca – Vâlcele – Rediu – Aiton, s-a retras din programul judeţean de transport”.

Cum o încăpăţânare prostească poate bloca o comunitate ?!?

Copii şi navetiştii în general din comuna Aiton se confruntă de şase luni cu o gravă problemă de mobilitate: nu mai au un mijloc de transport în comun, cu care să se deplaseze către Cluj-Napoca (5 km), după ce societatea care opera traseul Cluj-Napoca – Vâlcele – Rediu – Aiton, s-a retras din programul judeţean de transport.

Primarul localităţii, dl. Nicolae Făgădar, a semnalat din timp această problemă şi a notificat Executivul primăriei municipiului Cluj-Napoca, implicit Compania de Transport Public, în contextul în care localitatea face parte din zona metropolitană, se arată în comunicatul transmis.

Îi solicit lui Emil Boc să nu mai conducă la fără frecvenţă Asociaţia Metropolitană de Transport şi să accepte calitatea de membru a comunelor limitrofe Clujului. Zona metropolitană va mai creşte substanţial în următorii ani iar legăturile localităţilor din zonă cu municipiul Cluj-Napoca sunt realităţi concrete.   Această asociaţie nu este moşia domnului Emil Boc şi nu mai suntem dispuşi să acceptăm impertinenţa primarului  prin care blochează accesul copiilor din Aiton la şcolile clujene! Este vorba de 4-5 km pe care ori din inconştienţă ori dintr-o răzbunare politică, Executivul primăriei nu vrea să-i acopere! Practic toate comunităţile din asociaţie acceptă Aitonul şi doar capriciul politic al domnului Emil Boc ţine această localitate izolată de municipiu! a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.