Dana Gîrbovan ar putea fi noul ministru al Ministerului Justiției. Ce spune despre propunere?

Sursă foto: www.facebook.com/dana.girbovan

Sursă foto: www.facebook.com/dana.girbovan

Dana Gîrbovan, prețedinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România este ropunerea Premierului, Viorica Dăncilă pentru ocuparea postului de ministru al Justiției. Dana Gîrbovan si-a exprimat opinia în acest sens pe un site de socializare și cere, pentru a ocupa acest post, independență! 

Redăm mai jos integral mesajul Danei Gîrbovan:

Am fost contactata de doamna premier Viorica Dancila cu propunerea de a prelua Ministerul Justitiei, mai ales pentru a actiona, in limitele competentei, in vederea combaterii criminalitatii organizate si a traficului de persoane.

Am acceptat de principiu propunerea, cu conditia de a-mi fi asigurata independenta deplina in exercitarea mandatului si, de asemenea, ca Presedintele Klaus Iohannis sa fie de acord de principiu. Am solicitat acest lucru pentru ca nu doresc ca ministerul sa devina subiect de dispute politice si electorale intre palate, ci discutiile publice sa fie pe gasirea de solutii pentru problemele din justitie.

Pe langa problema traficului de persoane si a criminalitatii, justitia are probleme recurente ce nu au fost solutionate, cum sunt cele legate de resursele umane si infrastructura sau de supraaglomerarea instantelor si parchetelor, probleme de prea mult timp neglijate.

Sunt deschisa sa colaborez, in ipoteza in care Presedintele e de acord cu numirea, atat cu toti factorii decizionali, cat si cu toti cei interesati, pentru a avea o justitie independenta, eficienta si respectata in Romania, astfel incat cetateanul sa vada ca drepturile si libertatile sale sunt respectate si protejate.