Consilierii locali PSD Cluj-Napoca îi cer lui Emil Boc demararea unui program anual de construcţie de creşe!

Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Consilierii locali social-democraţi au atras atenţia primarului Emil Boc şi consilierilor locali PNL, încă de acum doi ani, asupra faptului că oraşul nostru are mult prea puţine locuri în creşe faţă de câte ar fi nevoie, însă domnul Boc se pare că a fost surprins din nou de această realitate.

Fiind conştienţi că este mult mai uşor să critici, decât să construieşti şi totodată mult mai util să construieşti decât să critici, am susţinut la nivel guvernamental finanţarea construcţiei a două creşe prin PNDL, iar în 2017 Guvernul României a alocat 13 milioane de lei pentru construirea creșei din Grigore Alexandrescu nr. 47A şi 4,2 milioane lei pentru creşa din Donath nr. 238.

În paralel, am sperat că astfel de proiecte şi alocări de fonduri vor veni şi de la nivel local, însă în loc să înceapă costructia de creşe cei de la PNL au modificat regulamentul de înscriere introducând un criteriu de departajare total discriminatoriu şi anume vechimea calităţii de clujean.

Ulterior clujenii au fost amăgiţi de către PNL primind promisiuni că vor beneficia de sprijin pentru înscrierea la creşe private, încă o idee lansată fară vreun suport legal.

Realitatea este că şi în acest an un numar mare de copii rămân fără loc în creşe, vedem că niciuna dintre soluţiile promise de PNL nu funcţionează şi îi solicităm primarului Emil Boc demararea în regim de urgenţă, asumarea publică împreună cu toţi consilierii locali. a unui program anual de construire a minim două creşe/an.

PNL Cluj-Napoca amăgeşte clujenii cu proiecte fantasmagorice, de exemplu ”Alianţa Vestului”, prin care promite sprijin pentru construirea de autostrăzi, trenuri, etc, în schimb uită de realităţile oraşului, şi anume că nu sunt locuri în creşe pentru copiii clujenilor, gunoaiele oraşului sunt transportate în Târgu Mureş şi Oradea, nu se construiesc locuinţe sociale.

Solicităm primarului Emil Boc convocarea unei şedinţe de urgenţă a Consiliului Local, unde să identifice soluţii, pentru această problemă ruşinoasă a municipiului!