vineri, aprilie 19, 2024

Consilierii locali la raport- Coroian Cristian Ovidiu (Consiliu Local Floreşti)

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

RSCN0034
Coroian Cristian Ovidiu (PDL)

Redacţia Cluj24h.ro le propune floreştenilor o serie de interviuri cu aleşii locali. De această dată vă prezentăm un interviu cu domnul Coroian Cristian Ovidiu  (PDL). 

Ne aflăm la jumătatea mandatului şi ne dorim să aflăm cum au decurs lucrurile în cadrul Primăriei şi Consiliului Local Floreşti.

R.Una dintre marile probleme ale comunităţii a reprezentat-o transportul în comun. Cum vedeţi dvs întregul demers şi tot ceea ce s-a făcut pentru a aduce Compania de Transport Public Cluj-Napoca în comuna noastră?

COC: Faptul că s-a reuşit intrarea pe rutele din comuna Floreşti a încă unui transportator public reprezintă cu siguranţă un mare câştig pentru cetăţenii din localitate. Demersul în sine a fost unul legal şi destul de lung ca perioadă de timp, dar cu siguranţă unul de succes. Sigur că încă mai sunt anumite aspecte tehnice de pus la punct, însă acestea sunt chestiuni care se pot regla pe parcurs, în parteneriat cu conducerea CTP. Cea mai naturală cale în acest sens este implicarea directă a cetăţenilor, care trebuie să-şi apere drepturile şi să se implice în relaţia cetăţean-consilieri – a se înţelege prin asta că trebuie să ne spună cetăţenii ce anume trebuie îmbunătăţit. La urma urmei, cetăţenii sunt beneficiarii direcţi ai serviciului de transport public. Noi ca şi consilieri ne bucurăm că am reuşit să asigurăm o subvenţie generoasă elevilor şi un preţ al abonamentului bun. Chestiuni sensibile sigur că mai sunt, dintre care cea mai importantă după opinia mea este cea legată de aspectul fiscal al acestui parteneriat cu societatea pe acţinui CTP, la care Floreştiul a participat doar ca simplu membru, nu ca acţionar.

R. Un alt subiect de interes îl reprezintă centura de Sud care va lega comuna Floreşti de Municipiul Cluj-Napoca (cartierul Mănăştur, Sfântul Ion). Este un subiect intens dezbătut, însă cum nu a fost posibilă obţinerea unui suport financiar din partea Guvernului, se vehiculează contractarea unui împrumut. S-a discutat cumva de o posibilitate de accesare de fonduri nerambursabile?

COC: Din câte ştiu eu, a existat şi în trecut această posibilitate prin măsura 3.2 şi există şi la ora actuală această posibilitate prin măsuri similare derulate prin fonduri nerambursabile pentru dezvoltare rurală. Să reţinem totuşi că suntem în zona rurală, ceea ce ne conferă un real avantaj în acest sens. Dar aceste măsuri trebuie aplicate prin primărie, plus că este posibil şi să nu fie câştigat proiectul depus. Părerea mea este însă aceea că trebuie încercat. Necesitatea construirii unei rute ocolitoare – varianta Sud – este demult o cerinţă imperativă în dezvoltarea Floreştiului. Pe acel tronson de drum a fost depus şi câştigat acum câţiva ani un proiect derulat prin măsura 3.2 dar pentru o pistă de biciclete. La ora actuală cerinţele de trafic sunt însă mult mai mari şi trebuie gândită varianta Sud ca drum cu două benzi şi asta cât mai repede posibil. Deşi traseul variantei Sud presupune după câte ştiu eu şi anumite exproprieri, demersurile trebuie realizate cât mai repede cu putinţă. Legat de ideea unui împrumut – credit de angajament – eu cred că toţi consilierii actuali vor fi de acord cu acest demers, numai să vină propunerea din partea executivului primăriei.

R.După cum ştiţi, avem proiecte POSDRU, cum vedeţi dvs derularea acestor proiecte şi care credeţi că este impactul lor asupra societăţii. Dăm spre exemplificare proiectul de formare profesională, sau care vizează şi persoanele de etnie rromă. Dacă aveţi în minte alte exemple despre care doriţi să ne vorbiţi…

COC: Nu am alte exemple în minte şi cred că orice proiect care atrage bani şi servicii pentru comunitatea floreşteană este binevenit, cu atât mai mult cu cât sunt bani nerambursabili într-un procent mare din venituri. Impactul asupra societăţii trebuie să fie cel prezentat în propunerea de proiect, altfel vor fi bani risipiţi. Oricum, proiectele destinate formării profesionale sunt foarte importante din punctul meu de vedere, însă trebuie mare atenţie la derularea proiectului, modul în care sunt selectaţi lectorii, cum se fac cursurile, adresanţii să fie cei propuşi, etc.

R. Consilierii PSD au făcut o propunere în Consiliul Local ce presupunea construirea unei şcoli. În ce stadiu este proiectul promovat de către PSD Floreşti?

COC: Acest lucru va trebui să-i întrebaţi de dumnealor, deoarece ei au detalii mai exacte legat de acest subiect. Din câte ştiu, au atras fonduri de la Consiliul Judeţean Cluj pentru începerea lucrărilor, ceea ce este un lucru lăudabil. Îi sprijinim cât putem de mult în vederea finalizării acestui proiect pentru comunitate. Oricum, nevoile reale de spaţii pentru creşe, grădiniţe şi scoli sunt încă departe de a fi îndeplinite. În acest sens, vor trebui făcute eforturi şi mai mari, atât de colegii noştri din PSD, cât şi de celelalte formaţiuni politice.

R. Ce ştiţi despre recepţionarea clădirii sediului Primăriei Floreşti? Clădirea nou construită a fost luată în primire de actualul primar însă nu s-a făcut la momentul finalizării lucrărilor recepţia acestora, când se intenţionează acest lucru?

COC: Este o întrebare care trebuie adresată domnului primar. Eu personal pot doar să afirm că actuala clădire a primăriei Floreşti este una dintre cele mai frumoase şi moderne din ţară, iar fostul primar trebuie felicitat pentru acest demers.

R. Cu câte iniţiative aţi venit dvs, în calitate de consilier local în Consiliul Local Floreşti şi cum vedeţi activitatea dvs acum la jumătate de drum? Exemple concrete, iniţiative aprobate de consilieri.

COC: Voi discuta despre propunerile grupului PDL, deoarece funcţionăm ca grup. Eu personal am propus înfiinţarea unui cabinet medical stomatologic care să presteze servicii gratuite elevilor, studenţilor şi persoanelor sărace din Floreşti, care din păcate nu a mai primit finanţare. Nu comentez modul în care nu a fost considerat o prioritate acest proiect. Legat de propunerile grupului PDL, care au fost discutate cu domnul primar şi cu ceilalţi consilieri locali, vă pot aminti doar câteva, propuse în anul 2014:  proiect privind susţinerea finanţării de la bugetul Consiliului Local Floreşti a amenajării variantei de ocolire Sud în stadiul de drum de macadam în comuna Floreşti, judeţul Cluj; proiect privind susţinerea finanţării de la bugetul Consiliului Local Floreşti a amenajării unui număr de cinci puncte de aşteptare autobuz acoperite în comuna Floreşti, judeţul Cluj; proiect privind susţinerea finanţării de la bugetul Consiliului Local Floreşti a extinderii cimitirului în comuna Floreşti, judeţul Cluj; proiect privind susţinerea finanţării de la bugetul Consiliului Local Floreşti a posturilor necesare deschiderii creşei din Cetatea Fetei în comuna Floreşti, judeţul  Cluj; proiect privind susţinerea finanţării de la bugetul Consiliului Local Floreşti a înfiinţării unui cabinet stomatologic şcolar în comuna Floreşti, judeţul Cluj; proiect privind susţinerea finanţării de la bugetul Consiliului Local Floreşti a implementării şi derulării unui program after-school la şcoala „Gh. Şincai” în comuna Floreşti, judeţul Cluj; proiect privind subvenţionarea biletelor de transport în comun pentru elevii claselor I-VIII pe rutele Cluj-Napoca – Floreşti, Cluj-Napoca – Luna de Sus şi Cluj-Napoca – Tăuţi; proiect privind modificarea şi completarea HCL nr. 10 din data de 31 ianuarie 2014 – acordarea de facilităţi fiscale producătorilor locali; proiect privind stabilirea locaţiei precum şi a criteriilor de participare la desfăşurarea târgului săptămânal „produse de Floreşti”; proiect privind susţinerea de la bugetul Consiliului Local Floreşti a unor puncte pentru picnic pe raza comunei Floreşti; proiect privind susţinerea finanţării achiziţiei unei locuinţe P + M în vederea amenajării unei creşe.

R. Pentru final vă rugăm să ne împărtăşiţi intenţiile, proiectele, iniţiativele pe care le aveţi în vedere până la finalizarea acestui mandat. Proiecte de viitor în calitate de consilier local.

COC: Sunt două proiecte foarte importante pe care le voi sprijini cu toată energia mea: varianta SUD şi relocarea fermelor de pui. Dacă pentru primul proiect deja sunt iniţiate demersuri tehnice, cel de-al doilea depinde foarte mult de modul în care se va ajunge la o înţelegere cu proprietarii fermelor. Deşi acei proprietari au toate condiţiile tehnice de funcţionare şi legitimitatea de a funcţiona, situaţia a ajuns de aşa natură că trebuie să se ajungă la un numitor comun pentru ca fermele să fie relocate (înţelegere care să fie în favoarea ambelor părţi, desigur), iar locuitorii din zona respectivă să poată respira un aer mai curat. Mai sunt desigur şi alte proiecte pe care le vom iniţia, care sunt în principal legate de marile minusuri ale comunei: şcolarizare, spaţii verzi, salubritate, lipsa unui PUG modern, etc..

Vă mulţumim pentru timpul acordat.

Cu stimă, redacţia Cluj24h.ro

Citeşte şi: 

Consilierii locali la raport- Muntean Julien 

Consilierii locali la raport- Maja Ioan 

Consilierii locali la raport-Abrudan Traian 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Articole Noi