joi, aprilie 18, 2024

Concurs internațional de soluții pentru amenajarea și extinderea Parcului Etnografic Național ”Romulus Vuia”

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

parcul etnografic 2
Foto: arhiva Cluj24h.ro

Consiliul Județean Cluj a primit din partea Ministerului Culturii – Unitatea de Management a Proiectului, o notificare prin care a fost anunțat că propunerea pentru activitățile suplimentare în cadrul proiectului ”Conservare – restaurare și punere în valoare a bisericilor din lemn Petrindu și Cizer” a fost selectată pentru finanțare, suma alocată în acest sens fiind de 406.170 lei.

Decizia favorabilă survine depunerii de către Consiliul Județean Cluj, în luna iulie a.c., a unei aplicaţii pentru finanțarea unei noi activități în cadrul proiectului, respectiv pentru organizarea unui concurs internațional de soluții pentru amenajarea și extinderea Parcului Etnografic Național ”Romulus Vuia” în vederea valorificării patrimoniului cultural al Muzeului Etnografic al Transilvaniei

„Activitatea nou propusă dorește identificarea celei mai bune soluții pentru amenajarea Parcului Etnografic. Practic, prin extinderea sectorului expozițional se are în vedere crearea de spații suplimentare de desfășurare a activităților culturale și de relaxare, contribuindu-se în acest fel la creșterea numărului de vizitatori și la transformarea Parcului Etnografic într-un obiectiv atractiv pentru desfășurarea de activități culturale, evenimente, expoziții temporare, activități cu publicul, diverse conferințe și workshopuri, târguri și festivaluri tradiționale, dar și pentru vizitele în familii și pentru iubitorii activităților în aer liber” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Concursul de soluții urmărește să încurajeze creativitatea, să promoveze idei noi în urbanism, personalizate, compatibile cu spiritul cultural, cu spiritualitatea locului, cu funcţiunile contemporane. Prin integrarea unui centru administrativ, a unui centru pentru promovarea moștenirii satului românesc și a unei scene în aer liber, unde se vor desfășura evenimente culturale și private se vor pune în valoare obiectivele de patrimoniu de mare valoare, în special bisericile de lemn Petrindu și Cizer, restaurate prin intermediul proiectului „Conservare-restaurare și punere în valoare a bisericilor din lemn Petrindu și Cizer”.

Reamintim faptul că valoarea totală a proiectului ce a avut ca obiectiv general punerea în valoare a monumentelor istorice din cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei – Secţia în aer liber, respectiv restaurarea şi conservarea bisericilor din lemn Petrindu şi Cizer, în vederea creşterii atractivităţii turistice în judeţul Cluj şi în Transilvania, a fost de 3.880.209 lei (878.372,15 euro), valoarea finanţării nerambursabile fiind de 3.880.209 lei (878.372,15 euro).

Durata de implementare a proiectului finanţat în cadrul Programului PA16/RO12 ”Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural si natural” prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, a fost de 21 luni, respectiv 19 decembrie 2014 – 31 august 2016.

Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj şi cu Asociaţia Nordică de Design Urban (NUDA), un ONG din Norvegia care promovează designul urban integrat ca o necesitate în urbanism.

Articole Noi