joi, martie 28, 2024

Comedia ardelenească “Usturoi” a avut mai mulți spectatori decât The Revenant la cinema Florin Piersic din Cluj

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

usturoiComedia de lung metraj ”Usturoi”, primul film independent produs în Transilvania, a depășit încasările block-buster-ului american The Revenant la cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca (cel mai mare din țară) cu peste 300 de bilete vândute. Totalul spectatorilor plătitori se ridică la peste 2600, ceea ce reprezintă un succes incontestabil de casă.

Filmul Usturoi va mai putea fi văzut în acest weekend (vineri, sâmbătă, duminică – 5-7 februarie) de la ora 23, la cinema Florin Piersic.

”Usturoi” (”cel mai neromânesc film românesc”) este primul film independent produs exclusiv în Transilvania și primul film românesc care s-a lansat simultan în cinema și pe Internet, pe Vimeo on Demand, pentru românii din diaspora, în luna decembrie a anului 2015 (acesta va redeveni disponibil pe Vimeo din luna aprilie a acestui an). De asemenea, din coloana sa sonoră face parte și prima piesă Gypsy Rap din lume, cântată de ViLLy (detalii – mai jos).

”Usturoi” a fost scris și produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan (www.groparu.ro) și regizat de sibianul Lucian Alexandrescu, stabilit în Miami, SUA. Filmul descrie prietenia dintre doi copii (unul de etnie romă) și călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează, cu inocența copilăriei, să-și îndeplinească visul de a deveni actori. Filmul este o comedie care se adresează spectatorilor foarte tineri, adulților și seniorilor deopotrivă (clasificarea Centrului Național al Cinematografiei este de AG – Audiență Generală). Filmul, probabil cel mai ardelenesc film produs până acum, este construit în jurul unui concept nou pentru România și prezintă o perspectivă inedită asupra relațiilor inter-etnice din Transilvania.

Filmat în numai 16 zile în Sălaj și Cluj-Napoca, cu un microbuget acoperit în exclusivitate din fonduri proprii, filmul Usturoi a umplut sălile la festivalurile de film, proiecțiile sale reprezentînd cele mai disputate momente de la

– TIFF Cluj, 2014

– Comedy Cluj , 2014 (2 proiecții cu casa plină, cea de la cinema Florin Piersic reprezentînd record absolut de audiență în ultimii 25 de ani – peste 1000 de oameni)

– TIFF Sibiu, 2014

– Tenaris CineLatino Zalău, 2014 (două proiecții, record absolut de audiență)

– KINOdiseea București, 2014 (casa închisă de două ori)

– cinema Mărăști și cinema Victoria (3 proiecții cu casa plină la lansarea în cinematografe, pe 17 decembrie 2015)

În străinătate, filmul a fost difuzat și la

– New York Independent Film Festival

– Boston Kids International Film Festival (SUA),

– Nomad Norvegia

– Chemnitz Germania + mai multe cinematografe private din Germania, Austria și Elveția.

Coloana sonoră (peste 30 de piese) a fost asigurată de formația olandeză de muzică est-europeană Trio C Tot De Derde (http://www.trioctotdederde.nl/), de ViLLy (premieră mondială – Gypsy Rap: https://www.youtube.com/watch?v=xb4dYcyzt14&feature=youtu.be), Fero Cont (Cluj), Stan Kolev (USA).

Trailer official ”Usturoi”:

– YouTube (versiune nouă, 2016): https://www.youtube.com/watch?v=hWZb4y5h6hk

– Vimeo: https://vimeo.com/73476046

Site | Facebook | Twitter | Galerie foto making of | Festivaluri

Despre ”Usturoi”:

– Synopsis: Eremia (un copil rom) și Nicușor doresc să-și depășească condiţia lor limitată de copii săraci și fug la oraş ca să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj, unde vor descoperi ceva care le va schimba viața.

– Echipa: tehnic – regizor Lucian Alexandrescu, E-motion Films; Regizor secund: Ionut Turda; Producția: Radu Băzăvan, Mircea Groza; Director de imagine: Ionuţ Turda, Lumini: Cristian Nemeş, Derrick Doty;

Camera: Ionuţ Turda, Derrick Doty, Cristian Nemeş, Lucian Alexandrescu; Scenariu: Radu Băzăvan; Sunet: Mihai Pripon, Victor Sămpăleanu; Director de set: Mircea Groza, Radu Băzăvan; Montaj şi procesare: Lucian Alexandrescu, Ionuț Turda; Procesare sunet: Mark Riemersma; Director de logistică: Mircea Groza.

– Distribuția: Sebastian Topan, Darius Stoica, Elena Ivanca (Teatrul Național Cluj-Napoca), Ileana Negru (Teatrul Național Cluj-Napoca), Nicu Varga, Jon Selesi , Tibi Covaci Senior, Daniela Stoica, Mircea Groza, Gheorghe Tamba, Istvan Robert Kanalas, Gabriel Oană, Răzvan Dragoș, Adrian Hădean, Alina Dragoș, Mishu Călian, Vlad Cucu.

Articole Noi