Ateliere, cursuri și cluburi de limbi străine pentru comunitatea clujeană

Board Games ClubBiblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, invită publicul interesat să se înscrie şi să participe la atelierele, cursurile și cluburile de limbi străine organizate gratuit pentru comunitatea clujeană.

“Invit pe această cale clujenii să profite într-un număr cât mai mare de cursurile gratuite de limbi străine oferite de Biblioteca Judeţeană într-un mod interesant, interactiv și, în același timp educativ. Consider această iniţiativă ca fiind cu atât mai lăudabilă cu cât tematica cursurilor este permanent îmbogățită cu noi subiecte, în urma feedback-ului obţinut de la participanţi” a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Astfel, programul de învăţare a limbii engleze, „Curs de limba engleză pentru seniori”, se desfășoară în grupuri restrânse, la Secţia de Artă a bibliotecii, de la sediul central situat pe Calea Dorobanților nr. 104, etajul V, în fiecare zi de joi, de la ora 10.30. Scopul programului îl reprezintă învățarea limbii engleze de către participanţi, la nivel conversaţional. În cadrul întâlnirilor se discută elemente de gramatică, se lecturează texte, se fac traduceri şi conversaţie.

Totodată, la American Corner, sediul central al bibliotecii, etajul V, se orgaSpaniola adultinizează mai multe cluburi și ateliere pentru învățarea sau aprofundarea limbii engleze, precum:

 “Storytelling Hour” – atelier în cadrul căruia copiilor preşcolari le sunt citite cărţi din colecţia American Corner, fiind ajutaţi apoi să traducă textul citit şi să desfăşoare activităţi creative legate de subiectul abordat în carte. Atelierul se desfăşoară în fiecare zi de miercuri de la ora 17.00.

 “Shorts Club” – club de vizionare şi dezbatere (în limba engleză) de scurtmetraje pentru tineri.

 “Reading Club” – club de lectură în limba engleză pentru începători, destinat copiilor şi tinerilor. Participanţii sunt ajutaţi să citească şi să traducă texte simple din cărţi aflate în colecţia American Corner.

 “English Conversation Club” – club săptămânal de conversaţie în limba engleză pentru adulţi începători. Participanţii sunt ajutaţi să înveţe limba engleză la nivel conversaţional prin familiarizarea cu elementele de bază: alfabet, numere, mod de adresare, vocabular şi pronunţarea corectă a cuvintelor.

English Conversation Club “Board Games Club” – club de jocuri de societate pentru copii şi tineri, coordonat voluntar de un cetăţean american. Participanţii au posibilitatea de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele de limba engleză la nivel conversaţional.

De asemenea, la Filiala „Traian Brad” a Bibliotecii situată pe strada Izlazului nr. 18, au loc activităţi de învăţare a limbilor străine – spaniolă şi engleză. Activitățile de învățare se desfășoară în fiecare zi de marți, între orele 14.30 – 15.30 – limba spaniolă, iar joi, între orele 15.00 – 16.00 – limba engleză.

Pentru cei mai mici cititori, sesiunile sunt organizate sub forma unui Club de lectură şi conversaţie în limba engleză, desfăşurat pe tot parcursul anului.