Cluj24h.ro

sâmbătă, iunie 12, 2021
AcasăInformații UtileArborii și arbuștii din oraș vor fi tratați cu fitosanitare.

Arborii și arbuștii din oraș vor fi tratați cu fitosanitare.

Foto: Arhiva Cluj24h.ro
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Primăria Cluj-Napoca demarează acțiunea de efectuare tratamente fitosanitare la arborii și arbuștii din zonele verzi și parcurile din municipiu.

Operațiunea se va desfășura în perioada 8 – 31 iulie 2020, între orele 22.00 – 06.00. Acțiunile vor începe din zona centrală – Parcul „Simion Bărnuțiu” și vor continua  în zonele verzi din cartierele municipiului.

Produsele folosite sunt CALYPSO 480 SC, SILWET GOLD, DITHANE M 45, ATOMIK. Aceste produse sunt omologate și sunt incluse în baza de date PEST EXPERT a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Acțiunea este realizată de RADP Cluj-Napoca și se desfășoară în conformitate cu următoarele prevederi legale:

– Legea nr. 24/2007 a Spațiilor verzi (actualizată)

– Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

– Ordinul Comun 45/1991  al Ministerului Apiculturii și Legea  Apiculturii  nr. 383 din 24 decembrie 2013, precum și protocoalele de colaborare nr. 328482 și nr. 3242/F/2016

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere a bolilor și dăunătorilor la arbori și arbuști, acțiunile de efectuare tratamente fitosanitare trebuie tratate în mod unitar atât pe spațiile verzi aparținând domeniului public, cât și pe spațiile verzi aparținând domeniului privat pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze, la rândul lor, tratamente  fitosanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

POPULARE