vineri, aprilie 19, 2024

Aproape 50 de avocați britanici construiescpe șantierul Habitat for Humanity Cluj din Jucu

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

santierul HFH Cluj din Jucu (foto Calin Ilea)

  • 47 de tineri își încep cariera într-una din cele mai mari case de avocatură din Marea Britanie printr-un proiect non-profit: construcția caselor Habitat for Humanity Cluj din comuna Jucu.
  • Este al nouălea an în care casa de avocatură Addleshaw Goddard construiește alături de Habitat for Humanity Cluj, și al doilea an în care revin pe șantierul din Jucu.

O echipă de 47 de avocați din Marea Britanie a sosit la Cluj pentru a ajuta la construcția celor 16 locuințe pe care Habitat for Humanity Cluj le construiește în comuna Jucu. În această săptămână, contribuie la finalizarea proiectului la care au contribuit și anul trecut, când au ridicat primul duplex de locuințe.

Pentru tinerii avocați, experiența de a construi cu Habitat for Humanity Cluj timp de o săptămână reprezintă un mod de a se implica în comunitate și, totodată, este un exercițiu de formare a echipei, înainte de a începe să practice avocatura în noul lor loc de muncă. Acțiunea a devenit parte din ADN-ul firmei, după cum explică Aster Crawshaw, partener Addleshaw Goddard.

„Pentru mine a devenit important să nu pun accentul pe elementul de responsabilitate socială a companiei, ci asupra beneficiilor directe pe care o astfel de acțiune le are asupra business-ului nostru. Sunt beneficii în termeni de muncă în echipă, în a crește încrederea de sine a angajaților, în felul în care gestionează diferențe culturale. E enorm de important și adaugă direct la eficiența, profitabilitatea și motivația companiei. Pentru mine, responsabilitatea socială corporatistă e importantă, dar devine un bonus. Nu e doar despre a da înapoi comunității, ci despre a învăța despre tine ca și companie și de a-ți dezvolta echipa”, explică Aster Crawshaw.

Pentru el este al cincilea an în care revine la Cluj alături de proaspății angajați. Este surprins și impresionat de felul în care s-a schimbat șantierul Habitat de la ultima lui vizită, di n august 2014.

„Când am plecat, lăsam în urmă un șir de fundații, scheletul unei locuințe cu niște căpriori puși, cealaltă locuință acoperită cu OSB. Și mă întorc, după aproape un an, să văd o comunitate care se apropie de finalizare. Să vezi o comunitate Habitat nouă care înaintează așa de repede este o experiență foarte mulțumitoare.” spune el.

Dacă este o experiență impresionantă pentru cei din echipă care revin an de an, este cu atâtmai deosebită pentru cei care vin pentru prima dată în Cluj.

„De când mă știu am vrut să am ocazia să fac un astfel de voluntariat. Cred că sunt foarte mulți oameni care ar vrea să o facă, dar nu au ocazia. Așa că sunt recunoascătoare pentru întreaga experiență. Este ceva deosebitsă vezi cum se ridică casele și să observi schimbările de pe o zi pe alta. Colegii noștri auîncercat să ne explice ce ne așteaptă înainte de plecare, dar nimic nu se compară cu realitatea.A fost grozav!”, povestește Beverley Nzeadi, membră a echipei Addleshaw Goddard.

Beverley Nzeadi pe santier (foto Calin Ilea)Echipa  Habitat  Cluj  apreciază  colaborarea  îndelungată  cu  firma  de  avocatură  britanică.

„Pentru Habitat for Humanity Cluj, parteneriatul cu Addleshaw Goddard este unul din care învățăm în fiecare an. Pentru un ONG, colaborările pe termen lung sunt valoroase, atât pentru dezvoltarea noastră ca organizație, cât și pentru proiectele noastre. Implicarea lor pe termen lung în proiecte sociale ne oferă posibilitatea să dezvoltăm proiecte mai îndrăznețe, care pot răspunde mai bine nevoilor comunității. Le suntem recunoscători că ne sunt alături în a ofericât mai multor familii posibilitatea de a locui decent”, spune Horea Jurcan, director executivHabitat for Humanity Cluj.

Echipa de voluntari participă la construcția a 15 locuințe pentru familii care locuiesc în condiții inadecvate, de la 2 până la 5 membri. Locuințele vor fi finalizate cu ajutorul voluntarilor locali și internaționali până la finalul anului 2015.

Despre Habitat for Humanity Cluj

Aster Crawshaw pe santier (foto Calin Ilea)La nivel local, în cei 16 ani de activitate, Habitat for Humanity Cluj a asistat 572 de familii,respectiv  1.155 de  persoane prin  programele  de  construcții,  renovări  și  reabilitări,  prin construirea  a  88  de  locuințe în  7  comunități  și  prin  renovarea,  reabilitarea  și  izolarea termică a 370 de locuințe.  Mai mult,  peste 4.500 de voluntari locali  și  internaționali  au lucrat pe șantierele Habitat for Humanity Cluj.

Habitat for Humanity Cluj este filială Habitat for Humanity România, una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabil.

Prin cele șase filiale ale sale din Beiuș, Cluj, Rădăuți, Comănești, Cumpăna și Craiova a ajutat peste 18.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcții de case și reabilitări, și alte 20.000 prin programele de prevenție și răspuns la dezastre. La nivel internațional,  Habitat  for  Humanity  a construit  și  reabilitat  peste  1.000.000 de  locuințe pentru 5 milioane de persoane din 80 de țări de pe întreg Globul.

Foto de Călin Ilea.

 

 

Articole Noi