Ultimele Stiri

Anna Horvath, rămâne sub control judiciar

Curtea de Apel Cluj, a decis astăzi ca viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath să rămână sub control judiciar.

anna horvath facebook

Sursa foto: www.facebook.com

Astăzi, 10.02.2017, Curtea de Apel Cluj a dispus în cauza privind pe inculpata H.A. menţinerea măsurii controlului judiciar dispuse faţă de aceasta. În ceea cepriveşte judecarea pe fond a cauzei s-a stabilit termen pentru data de 24 februarie 2017 în vederea efectuării unei adrese către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Menţionăm că măsura menţinerii controlului judiciar poate fi atacată cu contestaţie în 48 de ore de la comunicare.

Biroul de informare şi relaţii publice.

Vă reamintim că viceprimarul Municipiului Cluj Napoca a fost acuzat de trafic de influență după ce ar fi pretins omului de afaceri, Fodor Szolt procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale.

”În perioada februarie – mai 2016, inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj – Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice. Derularea acestui proiect imobiliar presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizației de construire.

Pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuții în domeniul urbanismului și autorizării lucrărilor de construcții, inculpata Horvath Anna a pretins omului de afaceri procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale.

Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma încheierii unui contract de sponsorizare, urmând ca viceprimarul Horvath Anna să indice omului de afaceri datele de identificare ale unei persoane juridice cu care să fie încheiat acest contract.

De asemenea, în același context, inculpata Horvath Anna a promis că și după alegerile locale îl va ajuta pe același om de afaceri și în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta din urmă avea interese economice, au spus procurorii.

There is One Comment.

  1. Pingback: Anna Horvath demisionează din funcția de viceprimar. ~ Cluj24h

Leave a Reply

*