ALDE iese de la guvernare, Tăriceanu renunță la șefia Senatului și la candidatura pentru alegerile prezidențiale.

Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Foto: Arhiva Cluj24h.ro

ALDE a decis ieșirea de la Guvernare și pare să faca front comun cu PRO România pentru ca atât Victor Ponta cât și Călin Popescu Tăriceanu și-au manifestat susținerea candidatului independent, Mircea Diaconu. Tăriceanu va renunța la șefia Senatului și la candidatura sa pentru alegerile Prezidențiale. 

După ședința ALDE ce a avut loc astăzi, pe lângă decizia de a părăsi coaliția, ALDE a mai decis și retragerea tuturor miniștrilor, acest partid având în funcție 4 miniștrii care dacă nu vor demisiona, vor fi retrași iar Premierul Viorica Dăncilă va numi miniștrii intermediari.

De asemenea, ALDE a avut discuții cu liderul PSD și-a exprimat nemulțumirile față de programul de guvernare și miniștrii însă, Viorica Dăncilă nu a acceptat să facă modificări asupra programului de guvernare și nici nu a venit cu propuneri pentru restructurarea ministerelor..

Într-o eventuală moțiune de cenzură înaintată de PNL sau partidele de opoziție, Tăriceanu a declarat că ALDE va face la rândul său ceea ce face un “partid din opoziție”. În legătură cu alăturarea de PRO România, Tăriceanu a mai spus că pentru moment nu sunt luate decizii și că acea coaliție parlamentară despre care au vorbit, la un moment dat, va fi doar pentru Senat, pentru moment.