AIDA, de Giuseppe Verdi- Spectacol-eveniment în aer liber

AIDA, 5 iulie2014Pe data de 5 iulie 2014, opera clujeană îşi va împlini unul dintre cele mai ambiţioase planuri, acela de a realiza un spectacol în aer liber, un spectacol dedicat tuturor clujenilor.

O superproducţie în aer liber, realizată sâmbătă, 5 iulie 2014, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca

„Pentru a stabili o legătură şi mai strânsă cu cetăţenii Clujului, cei ce vor fi în fapt beneficiarii acestui produs artistic, am dorit să creăm o oportunitate pentru aceia care doresc să se implice în realizarea acestui spectacol, aşa s-a născut şansa de a fi actor”, au spus reprezentaţii Operei Naţionale Române din Cluj.

Mai exact, 450 de clujeni vor face figuraţie-voluntară în cadrul spectacolului AIDA.

“În acest moment există 330 de înscrieri oficiale, număr ce creşte zilnic. O primă întâlnire a firaţilor-voluntari va avea loc miercuri, 2 iulie, când este programată proba de costume. Sunt aşteptaţi în continuare să se implice în proiect atât voluntari dormice de figuraţie, cât şi voluntari pentru implementarea unei cercetări de marketing, organizată cu ocazia spectacolului “Aida”. Scopul acesteia este o mai bună cunoaştere a publicului clujean, a preferinţelor acestuia şi a aşteptărilor sale faţă de programul oferit de teatrul lyric clujean”, au mai spus reprezentanţii Operei Naţionale Române din Cluj.

Distribuţia spectacolului magistral AIDA este formată din 8 solişti, 60 de instrumentişti, 60 de corişti şi 30 de balerini, cărora li se alătură cei 450 de figuranţi-voluntari. La eveniment sunt aşteptaţi aproximativ 10.000 de spectatori.

Spectacolul în aer liber, AIDA va avea loc sâmbătă 5 iulie în Piaţa Unirii, ora 20,00.