Acţiune pentru prevenirea ilegalităţilor silvice. Poliţiştii au împărţit amenzi şi au confiscat material lemnos

13425_930418700323428_6179359748990031267_nPoliţiştii clujeni acționează permanent pentru prevenirea ilegalităţilor silvice. În urma unor controale, s-a impus confiscarea a peste 25 de metri cubi de lemn, de circa 20.000 lei, transportat ilicit.

Poliţiştii clujeni desfăşoară zilnic activităţi, pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de lemn, a transportului ilicit şi a comerţului ilegal de material lemnos.

În perioada 29-30 aprilie a.c., poliţiştii clujeni au efectuat controale pe raza întregului judeţ, iar în urma neregulilor depistate au fost nevoiţi să aplice sancţiuni contravenţionale şi să confişte peste 25 de metri cubi de material lemnos, de circa 20.000 lei, care era transportat ilicit.

Polițiştii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Floreşti au identificat, pe raza localității Măguri-Răcătău, o autoutilitară cu care se transporta ilicit material lemnos. Conducătorul auto, de 21 de ani, din Gilău, care transporta circa 11 metri cubi de lemn, fără a avea documente de provenienţă, a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus confiscarea mărfii.

Totodată, o autoutilitară cu care se transporta material lemnos, fără îndeplinirea condiţiilor legale, a fost oprită pentru control de polițiştii din cadrul Secției 6 PolițieRurală Floreşti, pe DJ107N. Cei zece metri cubi de lemn, deţinuţi de un bărbat, de 28 de ani, din Chinteni, au fost confiscaţi, iar conducătorului auto i s-a aplicat o sancţiune contravenţională.

Pe DN1F, poliţiştii din cadrul Secția 3 Poliție Rurală Baciu au depistat un bărbat, de 25 de ani, din Gilău, care efectua transport de lemn fără aviz de însoţire. Tânărul a fost sancţionat contravenţional, iar cei şase metri cubi de material lemnos au fost ridicaţi şi predaţi reprezentanţilor ocolului silvic.

Polițiştii continuă acțiunile de combaterea delictelor silvice pentru a contribui activ la protejarea fondului forestier.