”Action Day- Forestry” -amenzi și material lemnos confiscat.

Foto: Arhiva

Foto: Arhiva

În acest final de săptămână, polițiștii din întreg județul au desfășurat diverse acțiuni punctuale, preventiv-reactive, în domeniile de competență.

Au fost desfășurate activități pentru verificarea participanților la traficul rutier, de creștere a climatului de siguranță în cadrul comunității, dar și de combatere a faptelor din domeniul silvic, cu ocazia acțiunii ”Action Day- Forestry”, desfășurată la nivel național.

La data de 20 august, a.c., polițiștii clujeni au acționat pe raza județului Cluj, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu jandarmi, reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, Direcției Silvice și personal silvic cu atribuții de control/pază pe linie silvică.

Astfel, au fost efectuate 35 de controale specifice pe linia provenienței, prelucrării, depozitării, valorificării și legalității transportului materialului lemnos, fiind verificate peste 300 de mijloace de transport.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 103 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei, dintre acestea 16 pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, 87 fiind prevăzute de alte acte normative.

A fost confiscată cantitatea de 155,26 mc de material lemnos.