A fost lansată Asociația Trăiesc în Florești – „Individual suntem picături. Împreună suntem un ocean!”

ATIFSub motto-ul „Individual suntem picături. Împreună suntem un ocean!” Asociația Trăiesc în Florești a fost lansată oficial în cursul acestei dimineți. Floreștenii care doresc să se implice sunt bineveniți. Sunt așteptați cetățeni care activează în domenii diferite iar scopul final este unul singur: o calitate a vieții îmbunătățită.

 

La conferința de lansare au fost prezenți câțiva membri ai asociației dintre care și:

– Președintele – Florin Leu

– Vicepreședinte – Alina Vlașin

– Purtător de cuvânt – Edmond Kreibik

Aceștia, au ținut în primul rând să lămurească un aspect: Asociația este apolitică !

ATIF 1Ideea care a stat la baza asociației a venit în urmă cu un an, dar s-a concretizat și am început întocmirea actelor cam de prin luna februarie când țara era cuprinsă de acea euforie a protestelor. În primul rând trebuie să spun că asociația are nouă membri: opt titulari plus un simpatizant și sunt cu toții apolitici. Nu suntem membri ai partidelor politice și noi cel puțin ne-am asumat faptul că nu vom fi multă vreme membri ai partidelor politice. Acesta este primul aspect, asociația este apolitică. Un alt aspect, ar fi faptul că noi ca și ONG dorim să venim în sprijinul atât a cetățenilor din Florești cât și a autorităților locale, nicidecum împotriva lor, a spus Edmond Kreibik.

Asociația este structurată pe departamente cum sunt: Urbanism, Mediu, Infrastructură, Social și Educație, Financiar și IT.

Florin LeuLa solitarea mai multor voci din Florești am decis să facem ONG-ul ăsta. Populația Floreștiului a crescut în ultimii 10 ani foarte mult și fiind atât de mulți sunt indivizi care se implică și care s-au implicat în ultima perioadă dar individual. Implicarea individuală devine descurajantă la un moment dat pentru că simți că te bați cu morile de vânt. Cei care vrem să ne implicăm trebuie să ne unim. Scopul principal al nostru este să motivăm populația Floreștiului să se implice. Vrem să colaborăm cu asociațiile de proprietari, să îi încurajăm să își amenajeze spațiile verzi. Vrem să colaborăm cu instituțiile, trebuie să recunoaștem avem o problemă în urbanism și vrem să colaborăm și cu administrația locală, cu Consiliul Local pentru a îmbunătăți cadrul legal. Vrem să colaborăm și cu compania de transport în comun pentru că dacă se continuă în felul acesta vom ajunge la un blocaj, a spus la rândul său, Președintele Asociației Trăiesc în Florești, Florin Leu.

SCOPUL ŞI OBIECTIVELE

Scopul principal al Asociației TRĂIESC ÎN FLOREȘTI se subscrie implicării în problemele ce privesc Comuna Florești (indiferent de schimbarea statutului teritorial-administrativ), referitoare la elaborarea strategiilor pe problemele dezvoltării urbanistice, de infrastructură, socio-economice, culturale, educative, sportive și a calității vieții, urmând protecția parcurilor și mediului înconjurător și informarea populației cu privire la drepturile și responsabilitățile cetățenești.

 

În vederea realizării scopului pentru care se constituie, ASOCIAȚIA TRĂIESC ÎN FLOREŞTI are următoarele obiective:

‣ creșterea calității vieții pentru toți cetățenii comunei Florești

‣ dezvoltarea durabilă și armonioasă a comunei Florești

‣ imbunătățirea cadrului legislativ și practicilor în domeniile arhitecturii și urbanismului, al protecției monumentelor istorice și naturale și a mediului înconjurător, în concordanță cu normele europene

‣ îmbunătățirea participării cetățenilor și a asociațiilor profesionale ale societății civile în procesul de luare a deciziilor de interes public și comunitar

‣ îmbunătățirea procedurii de comunicare între autorități și autorități

‣ cultivarea și respectarea transparenței în deciziile autorităților publice în toate domeniile de interes pentru cetățenii comunei Florești

‣ întărirea controlului civic asupra administrației publice locale

‣ antrenarea cetățenilor comunei Florești la dezbateri publice pe temele majore privind calitatea vieții în comuna Florești

‣ promovarea imaginii comunei Florești în țară și străinătate

alina VlasinMembrii asociației au spus că se găndesc și la proiecte prin care să atragă investitori la Florești.

„Îmi doresc și eu să îmbunătățim calitatea vieții la Florești și vreau să subliniez că cel mai important este ca cetățenii să se implice activ pentru ca toate obiectivele noastre să fie atinse. Cetățenii să vină, să se alăture asociației, să facem dezbateri și unde sunt decizii importante de luat să colaborăm cu primăria”, a adăugat Vicepreședintele asociației, Alin Vlașin.

 Astfel, cei care doresc să implice în această inițiativă o pot face. Pe site-ul Asociației Trăiesc în Florești – atif.ro se găsesc toate informațiile necesare precum și câteva dintre proiectele de viitor. Acolo, cei care doresc sa să aleăture Asociației Trăiesc în Florești vor putea intra în contact cu fondatorii asociației pentru detalii.

În cadrul conferinței, membrii asociației au dezvăluit faptul că au deja cereri din partea floreștenilor care doresc să se implice.