joi, martie 28, 2024

Ziua Internaţională a Alimentului aniversată cu legume şi fructe printre copiii clasei 0 din Şcoala Generală Horea

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

scoala horea 3 (1)Joi, 16 octombrie 2014 la Scoala Gimnaziala Horea, a avut loc un eveniment în cadrul proiectului european „We love Eating- Bucură-te de sănătate!” organizat de către studenţii membri ai Asociaţiei Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor (A.S.T.A) din cadrul USAMV şi Lorena Someşan o tânără nutritionist-dietetician, pentru a marca în comunitatea noastră Ziua Mondială a Alimentaţiei. Studenţii au organizat timp de cîteva ore activităţi de educaţie şi informare privind privind importanţa consumului de legume şi fructe de sezon pentru copiii din clasa 0 ai şcolii.

În cadrul activităţilor copiii au colorat legume şi fructe, şi au avut ocazia să deguste un delicios dovleac copt în cuptor de restaurantul Memo 10, precum şi suc de mere proaspăt stors – de la producător local din Cluj-Napoca. De asemenea, copiilor li s-au oferit struguri şi mere.

„Foarte putini dintre copiii din Romania consumă fructe şi legume cu plăcere, principalul nostru obiectiv fiind creşterea consumului acestor alimente la copii de 6-7 ani.

scoala horea 1Prin această activitate, am încercat să îi facem să înţeleagă că este bine să consume minim 4 culori de fructe şi 4 culori de legume zilnic. Preşcolarul trebuie să „fie prieten” cu aceste alimente şi să le consume cu plăcere, nu din obligaţie, în acest fel le inducem şi un obicei sănătos. Fructele şi legumele colorate conţin multe din substanţele nutritive de care are nevoie organismul: antioxidanţi şi vitamine, dar şi puţine calorii pentru a ne putea menţine starea de sănătate” a explicat Lorena Somesan, un tanar nutritionist-dietetician care s-a alaturat cu entuziasm campaniei derulate de Primăria Cluj-Napoca cu ajutorul partenerilor locali.

Ziua mondială a alimentaţiei (ZMA), este sărbatorită în fiecare an în întreaga lume, pe data de 16 octombrie, marcând celebrarea înfiinţării în 1945 a Organizaţiei Mondiale pentru Alimentaţie şi Agricultură, structură a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

În fiecare an se abordează o temă diferită, pentru focusarea spre acel sector al agriculturii, tema din acest an fiind „Family farming”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Articole Noi