6 permise de conducere reținute, 23 de amenzi pentru pietoni în două ore de acțiune a polițiștilor în trafic.

politist traficLa data de 28 ianuarie a.c., în intervalul 16:00-18:00, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație și responsabilizarea participanților la trafic.

Acțiunea a fost desfășurată pe arterele principale din Cluj-Napoca, fiind vizațin cei care nu acordă prioritate pietonilor, cât și pietonii care traversează neregulamentar, fără să se asigure corespunzător.

Astfel, în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 94 de sancțiuni contravenționale; 23 dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectări ale obligațiilor în rândul pietonilor.

Pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului public, polițiștii au reținut 6 permise de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile, un alt permis de conducere fiind reținut pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

De asemenea, pentru încălcările normelor legislative au fost retrase un număr de 4 certificate de înmatriculare auto.

În cadrul acțiunii desfășurate, polițiștii clujeni au colaborat cu lucrători ai Poliției Locale Cluj-Napoca.