sâmbătă, aprilie 20, 2024

Mircea Dinescu a pregătit cina la Casa TIFF

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

dinescu si barbarossaZeci de clujeni s-au adunat în acestă după amiază la Casa TIFF pentru a-l vedea pe cunoscutul poet, Mircea Dinescu gătind. Evenimentul a fost organizat în cadrul Zilelor Culturale Maghiare. Dinescu l-a avut alături pe scriitorul Markus Barbarossa.

În această seară, vizitatorii Zilelor Culturale Maghiare au avut ocazia să guste un preparat gătit chiar de Mircea Dinescu, un preparat muntenesc din carne de miel, carne de porc şi carne de berbec.

Ingredientul cel mai de preţ din reţetă este vinul, o tămâioasă românească produs chiar de el, iar sosul va mai conţine şi zeamă de portocale.

Mircea Dinescu: „În bucătărie trebuie să ai papilă gustativă inteligentă” 

„Eu la rândul meu, în afară de faptul că mai scriu şi mai comentez politica, am nimerit şi la bucătărie. În bucătărie, în afară de o carte de bucate ai nevoie de imaginaţie. Şi să ai papila gustativă inteligentă. Oricine ar putea să gătească având cartea de bucate în faţă, dar de fapt papila gustativă îţi dictează ţie cum trebuie să iasă mâncarea”, le-a spus Mircea Dinescu celor prezenţi.

În timp ce se preocupa de mâncare, Mircea Dinescu le povestea invitaţilor despre diferite subiecte, începând de la modul de gătire din trecut, până la ideea restaurantelor, însă nu a ezitat să mai dea târcoale şi prin politică.

Pe parcursul discuţiilor cu cei prezenţi, în timp ce gătea, Dinescu a avut grijă să-i şi amuze. Nemulţumit de materialul din care era confecţionat ceaunul, în glumă le-a spus celor prezenţi că vor mânca tocană, poimâine şi că în cel mai rău caz le va servi sos cu pipeta. De altfel, Mircea Dinescu a adus într-adevăr o seringă de dimensiuni mai mari cu el spunând că o va folosi ca să-i servească cu sos pe cei care nu vor apuca să gusete din preparatul gătit.

„Este din tablă, care nu se încălzeşte prea tare şi cred că veţi mânca tocăniţă poimâine. Fonta este foarte bună pentru că înmagazinează căldură puternică şi atacă din toate părţile, ori asta nu cred să funcţioneză calumea, da în fine o să ne jucăm puţin, o să vă dau numai sos cu pipeta până la urmă. O mai lăsăm să vedem ce se întâmplă”.

Mircea Dinescu le-a vorbit celor prezenţi şi despre articolele pamflet pe care le publică în Caţavencii şi şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la capitalismul românesc, declarându-se la fel de nemulţumit ca mulţi alţii.

„Şi eu fac parte din marea mulţime de oameni dezamăgiţi de cum arată capitalismul românesc pentru că după 20 de ani de societate de consum ar fi trebuit să arate lucrurile mult mai bine. Eu am tot scris că este de ajuns să mergi să vezi pensionarii români  cum vin prin marile supermarket-uri, se duc vara pentru că e răcoare acolo, se duc numai să privească. Se benoclează la muşchiuleţ, portocale şi după două-trei ore de răcoare se duc acasă. Şi atunci societatea noastră să nu se mai cheme societate de consum ci societate de abţinere”.

La final, cei prezenţi au avut ocazia să guste din cina pregătită de de Mircea Dinescu alături de Markus Barbarossa, dar şi să relaxeze ascultându-i pe cei doi muzicanţi invitaţi.

ceaun dinescu

dinescu 1 dinescu si barbarossa

dinescu si barbarossa 1 dinescu si barbarossa 2

dinescu si barbarossa 3 dinescu si barbarossa 4

dinescu si barbarossa 5 grup oameni

grup oameni 1

 

 

Articole Noi