joi, martie 28, 2024

1158 de sancţiuni aplicate şi 78 de permise de conducere confiscate de poliţiştii clujeni între 20-26 august 2015.

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

politiaOrdinea şi siguranţa comunităţii reprezintă o prioritate pentru poliţiştii clujeni, care acţionează zilnic pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.

În perioada 20 – 26 august a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, pe raza judeţului, 37 acţiuni şi 195 de controale, precum şi 64 de filtre rutiere, pentru a preveni, depista şi combate faptele antisociale.

În cadrul acţiunilor au fost constate 33 de infracţiuni, dintre care 26 de fapte au fost depistate în flagrant delict. Cele mai numeroase abateri înregistrate sunt de natură judiciară şi la regimul circulaţiei.

De asemenea, poliţiştii au identificat 27 de persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni. Dintre acestea, 6 au fost reţinute pentru 24 de ore, iar faţă de 3 dintre ele, instanţa competentă a luat măsura arestării preventive.

S-a verificat activitatea a 148 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 230 entităţi, iar poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, aproximativ 1.900 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 1.158 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 140 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 992 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dar şi pentru nerespectarea altor prevederi legale.

Având în vedere abaterile depistate, precum şi în scop preventiv, pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii rutieri au reţinut 78 permise de conducere şi au retras 37 de certificate de înmatriculare.

Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de peste 10.000 lei.

Activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor continuă, pentru reducerea numărului de fapte antisociale prin prezenţa activă a poliţiştilor în mijlocul comunităţii clujene.

Infracţiuni rutiere constatate:

La data de 26 august a.c., ora 23.30, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Serviciul Rutier, au depistat în trafic un bărbat, de 33 de ani, din comuna Poieni, judeţul Cluj, care conducea un autovehicul pe raza comunei Floreşti, deşi se afla în perioada în care exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

De asemenea, poliţiştii au constatat că autovehiculul nu are drept de circulaţie în România.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată” şi ,,punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

                                                                                      ****

La data de 26 august a.c., ora 14.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat în trafic un tânăr, de 22 de ani, din Cluj-Napoca, care conducea o motocicletă pe strada Calea Mănăştur din municipiu, fără a poseda permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

****

La data de 26 august a.c., ora 20.05, poliţişti rutieri din cadrul Secţiei 8 Rurală Huedin – Postul de Poliţie Comunală Mărişel au depistat în trafic un bărbat, de 52 de ani, din comuna Călăţele, judeţul Cluj, care conducea un autovehicul pe raza comunei Mărişel, neposedând permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

****

La data de 26 august a.c., ora 11.00, poliţişti rutieri din cadrul Secţiei 7 Rurală Gherla – Postul de Poliţie Comunală Jucu au depistat în trafic un bărbat, de 65 de ani, din Cluj-Napoca, care conducea un autovehicul pe raza localităţii Jucu, neposedând permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Articole Noi